Database maintenance plan inrichten

Gemaakt door Michael Davidis, Gewijzigd op Ma, 11 Mrt om 2:25 PM op Michael Davidis

Naarmate de KIM database groeit wordt de applicatie steeds trager en is het belangrijk dat er een maintenance plan wordt ingericht om ervoor te zorgen dat de integriteit van de database consistent blijft en de indexen in de database geoptimaliseerd  worden. Hierbij kun je gebruik maken van standaard functionaliteiten van SQL Server.

IntegrityCheck

DatabaseIntegrityCheck is een stored procedure om de integriteit van de databases te checken. Zie voor meer informatie: SQL Server Integrity Check (hallengren.com)

Maak in de SQL Server Agent een job aan om de  DatabaseIntegrityCheck stored procedure bij voorkeur wekelijks uit te voeren:

IndexOptimize

IndexOptimize is een stored procedure om indexen opnieuw op te bouwen en te reorganiseren en om statistieken te updaten. Zie voor meer informatie: SQL Server Index and Statistics Maintenance (hallengren.com)

Maak in de SQL Server Agent een job aan om de IndexOptimize stored procedure bij voorkeur wekelijks uit te voeren: