Zaken verwijderen uit KIM

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 1:42 PM op Mark Duijkers

Met de nieuwe Archiveren en verwijderen functie in KIM is het nu mogelijk om zaken definitief te verwijderen uit KIM. Om een zaak uit Kim te verwijderen dient deze eerst gearchiveerd te worden. In het artikel Archiveringsfunctie in KIM wordt uitgelegd hoe de Archiveringsfunctie geconfigureerd kan worden.

Zodra het archiveren is geconfigureerd is het een fluitje van een cent om het verwijderen van zaken in te regelen. In de KimProject.config dient de setting DaysBeforeArchivedCasesAreDeleted  te worden gezet.

Hierin wordt het aantal dagen gezet waarin een gearchiveerde zaak nog bewaard wordt voordat de zaak definitief wordt verwijderd uit Kim. De functie zal alleen zaken verwijderen die gearchiveerd zijn (op inactief zijn gezet) en die een gevulde zaakparameter 'Archiefdatum' bevatten.

Het (definitief) verwijderen van zaken wordt uitgevoerd door de taak 'ArchiveAndDeleteCases'. De configuratie van deze taak is beschreven in het  artikel Archiveringsfunctie in KIM.