Installatie KIM

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Do, 5 Jan, 2023 om 9:55 AM op Mark Duijkers

Zorg dat alle benodigde bestanden aanwezig zijn in de aangeleverde installatiemap:

Maak hierna 2 databases aan op de SQL server, hoe deze heten is vrij om zelf te kiezen. In dit voorbeeld gebruiken we KCM en KCM_Tracking.

Maak een nieuwe gebruiker aan en maak deze dbo owner op beide databases.

Vervolgens gaan we de volgende onderdelen installeren:

- KIM website

- MidOffice webservice

- KIM FrontOffice website

Installatie KIM website, MidOffice website en KIM FrontOffice website

Start als eerste de KIM website d.m.v. het starten van het setup.exe bestand in de Kim Website map en doorloop de installatie wizard:

Navigeer hierna naar de map waar het MidOffce setup.exe bestand staat en start deze om de MidOffice webservice te installeren. Doorloop de installatie wizard, deze volgt dezelfde stappen als de wizard van de KIM website.

Doe weer hetzelfde voor de KIM Administration/FrontOffice website.

Installatie ElasticSearch

Het volgende onderdeel dat we gaan installeren is ElasticSearch. Pak de ZIP-file uit in de root folder van de C-schijf, het pad word dan: C:\elasticsearch-7.3.1

Open een commandprompt venster als Administrator en voor het volgende commando uit: C:\elasticsearch-7.3.1\bin\elasticsearch-service.bat install

ElasticSearch is nu geïnstalleerd, met het commando C:\elasticsearch-7.3.1\bin\elasticsearch-service.bat remove kan de service weer verwijderd worden.

Wanneer de service geïnstalleerd is staat deze op het startup-type 'Manual', om deze aan te passen naar 'Automatic' kan je het commando: C:\elasticsearch-7.3.1\bin\elasticsearch-service.bat manager uitvoeren. Je kan hier de service ook starten of stoppen.

KIM ElasticSearchIndexer

De KIMElasticSearchindexer is een aparte .exe die gebruikt kan worden om de indices op te bouwen. De .exe word meegeleverd met de KIM installatie en staat in de map KIMElasticSearchindexer .

C:\Users\ikoffijberg\Downloads\KIM-2021-08-11-8.0.62\KimElasticSearchIndexer\kimelasticsearchinderxer.exe -install

KIM project installatie

Voordat we hier aan beginnen zullen we eerst een KIM licentie moeten genereren, deze gaan we later bij het aanmaken van een nieuw project nodig hebben.

Start de KimLicenseTool die bijgeleverd is in de KIM installatie, en kies voor 'File>New'. Voer het wachtwoord in, mocht je deze niet hebben vraag hem dan aan afdeling Technical Services of Research & Development.

Vul de volgende velden in en klik op 'Save':

LET OP: de Project Identifier moet gelijk zijn aan de naam van je project! Wanneer je een bestaand project hebt moet de de naam dus overnemen wanneer je de licentie gaat maken. Wanneer je een nieuw project gaat maken moet je deze dus opslaan, zodat je hem kan kopiëren wanneer je het nieuwe project aan maakt.

Sla het licentie bestand op op een plek waar je deze gemakkelijk terug kunt vinden (bijvoorbeeld op de plek waar je het nieuwe project ook op gaat slaan)

Met de eerdere installatie van de KIM website/MidOffice website/FrontOffoce website is ook de Administration website geïnstalleerd. Deze website kunne KIM projecten worden geïnstalleerd op de server.

Om deze website te kunnen openen moet Internet Explorer gebruikt worden, in andere browsers werkt deze helaas niet.

Vul op de openstaande pagina de default project settings in:

Het Default Project Path verwijst naar de locatie waar het project gaat worden opgeslagen, in dit geval is het de lokale C-schijf.

De default SQL/SMTP/SCWF servers worden in dit geval ingesteld op localhost, omdat KIM op een lokale machine gaat draaien. Mocht je twijfelen over wat je hier in moet vullen, vraag dan aan je IT-beheerder hoe dit ingericht is binnen jullie omgeving.

Klik op 'Save', hierna word je omgeleid naar de pagina waar je een project kan selecteren of een nieuwe kan aanmaken. in deze handleiding maken we een nieuwe aan.

Klik op 'Create new project',

Voer de naam van het project in (de project identifier die je eerder hebt gekozen bij het aanmaken van een licentie), en navigeer naar de KIM en TriplEforms licenties.

Vul hierna de URL's in waar de website en services geïnstalleerd zijn, in dit geval is dat op de lokale machine.

Hierna geven we de locatie op waar de bestanden van het project in komen te staan en selecteren we de website en de applicatiepool waar de website gedraaid gaat worden.

Als laatst geven we de database gegevens op van de 2 databases die we eerder in de handleiding aangemaakt hebben.

Klik hierna weer op 'Save'. Als alles goed ingevuld is zul je nu worden doorgestuurd naar de 'Settings' pagina van je KIM project, hier kan je alle ingevulde waardes nogmaals checken. De groene vinkjes geven aan of ze goed ingesteld staan.

Packages installeren

Ga binnen de administration website naar 'packages', kies de knop 'browse' en navigeer naar de locatie van de packages  die zijn mee geleverd bij de KIM installatie.Selecteer de zip files en kies hierna voor 'upload'.

Als de packages succesvol zijn geupload zou het er zo uit moeten zien:

Ga hierna naar de tab 'Projects' en klik op de naam van je project.

Ga hierna naar 'Project packages' en kies op voor 'deploy'.

Databases genereren

Ga hierna naar het tabje 'Database generation'

Als alle stappen goed door lopen zijn staan hier 2 databases, de Tracking en de System database. Het eerste wat we gaan doen is het upgraden van de Tracking database, kus hier dus voor 'upgrade tracking database'.

Onder het kopje 'System database' zien we een hele lijst met SQL scripts. Deze worden uitgevoerd wanneer we op de knop 'Generate database' klikken. Nadat ze zijn uitgevoerd kunnen we aan de rechterkant van de pagina, onder het kopje 'Status' zien of dit goed gegaan is of niet.

Indien bij alle scripts een groen vinkje getoond word is de database succesvol gegenereerd.

Is dit niet het geval kan je op de fout gelopen scripts klikken om de foutmelding te bekijken en deze op te lossen.