Aandachtspunten installatie KIM 8.0.63

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 1:34 PM op Mark Duijkers

In KIM 8.0.63 zijn een aantal wijzigingen gedaan die wat extra aandacht behoeven. Op deze pagina zie je de handelingen die genomen moeten worden om naar deze versie te upgraden.

Standaard handelingen

Het installeren van de release, updaten van KCM package en uitvoeren van de database migraties en verdere standaard handelingen die genomen moeten worden tijdens een KIM install moeten ook hier gebeuren. Voer deze eerst uit.

JQuery en CKEditor update

Bij het upgraden van Jquery en CKEditor zijn een aantal scripts verzameld en op een andere plek geplaatst. Om ervoor te zorgen dat er geen oude paden gecached zijn moeten de ASP.NET Temporary Files worden verwijderd. Te vinden onder:

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\Temporary ASP.NET Files

2FA

Na het installeren van de nieuwe KIM release moet er een setting toegevoegd worden aan de KimProject.config. Voeg deze toe, anders krijg je een foutmelding.

<twoFactor enabled="true" algorithm="SHA1" period="30" issuer="-Enter KIM instance issuer in KimProject.config-" />

En:

<procedures>
...
<twofactorsetsecretforuser>[kim].[TwoFactor.SetSecretForUser]</twofactorsetsecretforuser>
<twofactorenableforuser>[kim].[TwoFactor.EnableForUser]</twofactorenableforuser>
<twofactorgetsecretforuser>[kim].[TwoFactor.GetSecretForUser]</twofactorgetsecretforuser>
</procedures>

Ook moet er in de web.config toegang gegeven worden aan de Scripts map, anders kan de QR code niet gegenereerd worden.

Zie deze pdeze paginaagina voor meer informatie over KIM 2FA.

Oude exim xml bestanden

Als je gebruik wilt maken van de Export/Import functionaliteit en er is een mimetype check actief, voeg dan de volgende hex signature toe aan de KimProject.config:

<fileSignature extension=".xml">
<hexSignatures>
<hexSignature value="3C 45 78 70 6f 72 74" />
</hexSignatures>
</fileSignature>