Release Notes KIM 8.0.66

Gemaakt door Inger Koffijberg, Gewijzigd op Ma, 15 Jul om 10:47 AM op Inger Koffijberg

Gewijzigd

• Niet meer mogelijk om het FrontOffice account in te loggen
  • Excel-export geeft nu een nieuw bestandstype mee (.xlsx). Hierdoor wordt een moderner bestandsformaat gebruikt. De nieuwe export levert een Base64-string op met daarin in het bestand. Via de normale Kim Export (website) krijg je een .xlsx-bestand opgeleverd in de Downloads-map. Bij Excel-exports die gedaan worden via de Midoffice.asmx (Webservice) - Export, heeft deze wijziging wel impact. Er wordt nu i.p.v. een XML-worksheet een Base64-string geretourneerd.
  • Wachtwoord-hashing-algoritme geupdate naar SHA-256 en support voor een grace period voor bestaande accounts met een SHA-1 hash.
    • Belangrijk: Stel na installatie een grace period einddatum in. Na deze grace period-tijd kan er NIET meer ingelogd worden met bestaande accounts (SHA-1).
      Wanneer je deze datum helemaal niet instelt, werkt inloggen met SHA-1 hash-gebaseerde wachtwoorden sowieso niet.
    • Link naar instructie en meer informatie > KIM Passwords SHA-1 -> SHA-256

Opgelost

• Mogelijk misbruik van de returnurl eigenschap van de login- en logoff-pagina opgelost.
  • Bij het drukken op Enter bij het invullen van zoekvelden bij het zoeken naar relaties een relatie werd verwijderd in plaats van dat er gezocht werd.
  • Fix voor XSS vulnerability binnen CKEditor elementen.
  • Inschieten van een case (KimIntake/StartCase) gevolgd door los attachments toe te voegen aan de case ervoor zorgde dat er meerdere dossiers werden aangemaakt met dezelfde naam.
  • Timeouts toegevoegd aan database, webSevice en KimSheduleRunner connecties om zo langlopende rapportages te kunnen draaien
  • Het versturen van een email met bijlagen geoptimaliseerd.
  • Een aantal voorheen onbeveiligde SOAP endpoints zijn nu dichtgezet.
  • Bestandsvalidatie toegevoegd voor zip en andere archief bestandstypes.
  • Standaard timeout op webServices van 60 naar 100000 milliseconden gezet.
  • Database command en webservice timeout toegevoegd aan KimProject en KwfProject templates.
  • Foutieve referentie naar JqueryUI vervangen naar de correcte referentie, waardoor de datepicker weer gebruikt kan worden bij een rapportage met een specifieke periode.
  • Extra settings-tag verwijderd uit de KimProject.config-template voor de KimAdministrationWebApp. Ook WebServiceUserId en WebServiceToken settings toegevoegd.
  • Referenties naar TriplEforms 3.1.82 geupdate, i.v.m. fix in de installer van TriplEforms 3.1.
  • Probleem opgelost met de Excel export, waardoor er een error optrad bij het exporteren naar Excel. Aspose.Cells heeft minstens één worksheet nodig om een export te kunnen draaien.
  • Correcte zoekveld (Zoek i.p.v. Andere persoon bij Zaak - Relaties toevoegen) getriggered wordt.
  • FileValidation issues rond het ontbreken van geinstalleerde SharpCompress dependencies.
  • FileValidation issues incomplete of lege bestanden.