Timeout instellingen aanpassing in de applicatie

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Ma, 3 Apr, 2023 om 10:10 AM op Mark Duijkers

Met behulp van Systeemtaakdefinities in KIM kunnen we bepaalde handelingen uitvoeren buiten KIM om. Een bekend voorbeeld hiervan zijn rapportages.

Rapportages zijn vaak zware operaties die voor timeouts zorgen als we ze in KIM draaien. In build 8.0.66 is het mogelijk om verschillende timeouts in te stellen om zo zware rapportages te genereren via KimScheduleRunner.exe.

Database command timeout

In KimProject.config onder <kpf:project> -> <connections> -> <connection> is vanaf build 8.0.66 een timeout in te stellen:

<connection id="kim" connectionString="xyz" providerName="xyz" commandTimeout="60" />

Standaard is deze timeout 60 seconden.

WebService connection timeout

In KwfProject.confing onder <kwf:project> -> <webservices> -> <webservice> is vanaf build 8.0.66 een timeout in te stellen:

<webservice id="KimReports" url="http://localhost:50002/MidOffice/Report.asmx?wsdl" connectionTimeout="100000" />

Standaard is deze timeout 100000 milliseconden (10 seconden).

KimScheduleRunner web reference timeout

In KimScheduleRunner.exe.config (meegeleverd in de release) kan vanaf build 8.0.66 een timeout ingesteld worden onder <applicationSettings>:

<setting name="Kodision_Kim_Intake_WsMidoffice_Midoffice_Command_Timeout" serializeAs="String">
    <value>100000</value>
</setting>

Standaard is deze timeout 100000 milliseconden (10 seconden).

Zware rapportages en timeouts

Om grootte rapportages te kunnen draaien met KimScheduleRunner en Systeemtaakdefinities moeten alle timeouts geconfigureerd worden. Het wordt aangeraden voor beiden een hoge waarde te kiezen. Let op dat er soms seconden, soms milliseconden gebruikt moeten worden.