Rapportages schedulen

Gemaakt door Michael Davidis, Gewijzigd op Di, 8 Aug, 2023 om 3:42 PM op Michael Davidis

Inleiding

Wanneer je periodiek rapportages wilt uitvoeren of wanneer je een grote rapportage hebt waarbij het verstandiger is om die buiten kantoortijden uit te voeren kun je binnen KIM gebruik maken van Systeemtaken.

In het menuonderdeel Systeemtaken -> Systeemtaakdefinities kun je taken inrichten die op vaste tijdstippen automatisch

door het systeem worden uitgevoerd. Binnen de systeemtaken heb je de beschikking over een submenu

Systeemtaakuitvoeringen waarin een logboek wordt bijgehouden van de geplande en afgeronde taken.

Systeemtaakdefinities

In het menuonderdeel Systeemtaken -> Systeemtaakdefinities richt je de taak in die je automatisch door het

systeem wilt laten uitvoeren. Om een rapportage te schedulen richt je de definities als volgt in:

VeldVoorbeeldToelichting
OmschrijvingRapportageNaam van de taak
OpmerkingMaandrapportage voor managementEventuele opmerking voor de taak
ActiefJaGeef aan of de taak actief (Ja) of inactief (Nee) is

ActieRapportagesGeef het type taak aan (rapportage of email)
CategorieStandaardGeef het rapporttype aan
RapportManagementrapportageKies het rapport dat je wilt schedulen. Het rapport dient gedefinieerd te zijn in menu Rapportages -> rapportages
PeriodeVorige maandKies de periode waarover de rapportage moet worden uitgevoerd

Brondata opslaanJaDe resultaten worden in een .xlsx opgeslagen
Bestandsnaam
ManagementrapportageDe bestandsnaam van het .xlsx bestand
Bestaande bestanden overschrijvenNeeGeef aan of een eerder gemaakte rapportage overschreven mag worden. In geval van 'Nee' wordt er een volgnummer achter de bestandsnaam gezet.

E-mail notificatie naarmanagement@kodision.nlMailadres waarnaar de rapportage moet worden gestuurd
E-mail onderwerpKIM ManagementrapportageOnderwerp van de mail
Email bericht
Klik hier voor de maandrapportage: [reporturl]Inhoud van het bericht. Door [reporturl] in het bericht te zetten wordt een link naar de rapportage toegevoegd.

PeriodeMaand
Frequentie waarmee de systeemtaak wordt uitgevoerd
dag1Dag van de maand waarop de taak wordt uitgevoerd
om3:00Tijdstip waarna de taak wordt uitgevoerd. *

* Systeemtaken worden uitgevoerd vanuit een Windows Scheduled Task uitgevoerd. Afhankelijk van wanneer en hoe vaak die taak draait wordt de systeemtaak utgevoerd.